A helyi államhatalmi szervek a politikai átalakulás körülményei között Udmurtföldön 1991–1993-ban - Yarnykh, Marina V. (Tér és Társadalom, 2007)
A tanulmány az Udmurt Köztársaságra fókuszálva mutatja be a nyolcvanas évek végén–kilencvenes évek elején a Szovjetunióban lejátszódott politikai folyamatok következtében fellépő hatalmi átrendeződést, a helyi tanácsok szerepének, jelentőségének visszaszorulását, hatalomvesztésének folyamatát.