Változó településrendszer és a közforgalmú közösségi közlekedés fenntartásának kérdései Baranya megyében - Keresztes, László Lóránt; Tótsimon, Péter (Tér és Társadalom, 2007)
A tanulmány Baranya megye esetében a településrendszer változása és a közforgalmú közösségi közlekedés fenntarthatósága közötti kapcsolatot tárgyalja. Szó esik az aprófalvas vidéki térségek lakosságának alacsony mobilitásáról, az egyéni közlekedés szerepéről, az elővárosi jellegű közlekedés jelentőségének várható növekedéséről, illetve ezekkel összefiggésben a közösségi közlekedés jövőbeni kihívásairól