Újraiparosodás a nagyvilágban és Magyarországon - Barta, Györgyi; Czirfusz, Márton; Kukely, György (Tér és Társadalom, 2008)
Az ipar világméretű munkamegosztásában napjainkban is gyors átrendeződési folyamatok mennek végbe. Tanulmányunk a dezindusztrializáció, a delokalizáció, az újraiparosodás és az iparosodás fogalmait és térségtipusait mutatja be. Külön hangsúlyt fektetünk Magyarország rendszerváltás utáni ipari fejlődési pályáján keresztül az újraiparosodás értelmezésére.