Magyarország és Dél-Európa - Pap, Norbert (Tér és Társadalom, 2007)
Dél-Európa a magyar tudományos gondolkodásban, azon belül a geográfiában is alulreprezentáltan jelenik meg. Vizsgálatunk során áttekintettük a magyar földrajzi kutatás és publikálás tematikájában a dél-európai elemeket, a kitüntetett problémákat és a területhez való viszonyulás jellegét. Összegeztük az utóbbi évek mental map-es vizsgálatainak releváns eredményeit. .Áttekintettük az egyes dél-európai államokkal kialakított magyar bilaterális kapcsolatokat, részben kulturális és politikai, de elsősorban gazdasági dimenziókban.