Regionális specializáció és a feldolgozóipari tevékenység változása - Rédei, Mária; Jakobi, Ákos; Jeney, László (Tér és Társadalom, 2002)
A tanulmány célja bemutatni a hazai ipari tevékenység változását az átmenet időszakában a foglalkoztatás, az értékesítés és az exportértékesítés alapján. A termelés specializálódásának és térbeli változásának jellemzői miként követik a nemzetközi fejlődést és játszanak szerepet a centrum–periféria esetekben. Igazolni, hogy a magas jövedelmű régiók tolódnak a magas termelékenységet jelentő ágazati tevékenység felé, míg az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező régiókban a munka-intenzív termelés felé.