A kockázati tőke lehetőségei a kis- és középvállalkozások finanszírozásában a Dél-dunántúli régió szemszögéből - Márton, György (Tér és Társadalom, 2002)
A szerző tanulmányában a kockázati tőke alkalmazási lehetőségét mutatja be a tőkehiánnyal küzdő hazai kis- és középvállalkozások finanszírozásában. A kereskedelmi banki hitelezés feltételeinek megfelelni nem tudó KKV-k financiális helyzetének javítása a kockázati tőkefinanszírozással oldható meg. E finanszírozási formában rejlő lehetőségek azonban túlmutatnak ezen, mivel a kockázati tőke megfelelő keretek között a területfejlesztés egyenlőtlenség-mérséklési törekvéseinek eszközévé válhat.