Innovációk a kistérségi fejlesztésben - G. Fekete, Éva (Tér és Társadalom, 2001)
A kistérségi fejlesztésben a folyamatos megújulóképesség erősítését célzó innovációs stratégiák jelentősége a tudás társadalma felé haladva különösen felértékelődik. Az innovációk és terjedésük a bottom-up fejlesztésben másként értelmezhető mint a hagyományos top-down fejlődési modellben. Épp ezért a kistérségek innovációs potenciáljának és innovációs stratégiáinak meghatározásában új szempontok és módszerek jelennek meg, melyekre úgy a helyi fejlesztőknek, mint a nemzeti és regionális területpolitikák kidolgozóinak figyelniük kell.