A nagyvállalatok szervezeti-tulajdoni-térbeli változásai - Barta, Györgyi (Tér és Társadalom, 2001)
Ez a cikk elsősorban azzal a céllal íródott, hogy felkeltse a területi kutatók figyelmét egy fontos, ezidáig alig vizsgált témára: a vállalati tulajdonviszonyok változásainak térbeli vonatkozásaira. E tanulmány a nagyvállalatokkal (mint a működő tőke legkoncentráltabb egységeivel) és azok térbeli elhelyezkedésével foglalkozik.